Acupunctuur

Ik ben Claudia (1989). In 2020 ben ik gestart met de studie acupunctuur bij Total Health in Breda. Na drie jaar van intensieve studie, het succesvol afronden van mijn examens en het schrijven van mijn scriptie, heb ik in de zomer van 2023 mijn diploma behaald. Om mijn kennis in het vakgebied verder te verdiepen, zal ik jaarlijks bijscholingen blijven volgen.

Acupunctuur is een bekende behandelmethode binnen de traditionele Chinese geneeskunde. Door middel van fijne naaldjes op gelokaliseerde acupunctuurpunten aan te brengen worden blokkades in het lichaam opgeheven, waardoor de energie in het lichaam weer in beweging komt. Hierdoor gaat het lichaam zelf aan het werk, de gezondheid, vitaliteit en het algehele welzijn verbeterd. De behandelingen zijn doorgaans snel en effectief.

Bij acupunctuur wordt er holistisch gewerkt. We werken aan de oorzaak van de klacht. Tussen fysieke en psychische klachten worden verbanden gelegd. Bij acupunctuur wordt het lichaam in zijn algeheel behandeld en niet enkel de klacht waarvoor men komt.